6 българи ще участват на Световното по колоездене в Италия

Световното първенство по шосейно колоездене започва в неделя, а добрата новина е, че в състезанията в Италия ще има и българско участие. Страната ни ще бъде представена от шестима колоездачи – петима при мъжете (Данаил Петров, Георги Георгиев, Спас Гюров, Стефан Христов и Николай Михайлов) и един при младежите (Нако Георгиев).

Световното ще се проведе между 22 и 29 септември в областта Тоскана като градовете Флоренция, Монтекатини Терме, Пистоя и Лука ще приемат стартовете в различните категории – мъже, мъже до 23 години, младежи, жени и девойки.

Най-голямо българско присъствие ще има на индивидуалното бягане по часовник, което ще бъде на 24 септември. В него участие ще вземат Данаил Петров, Георги Георгиев, Спас Гюров и Николай Михайлов. С отбора си CCC Polsat, Михайлов ще участва и в отборния часовник, с който в неделя (22.09) започва Световното.

В състезанието на шосе, с което на 29 септември приключва Световното, на старта ще застанат вторият в Обиколката на България Спас Гюров и спечелилият последния етап Стефан Христов.

Нако Георгиев ще защитава честта на страната ни в двете дисциплини при младежите – часовника на 24-и и индивидуалното състезание на 27-и.

За съжаление при мъжете до 23 години, както и при жените, няма да имаме свои представители.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори