Поне 24 отбора ще участват в Обиколката на България, вижте подробности за състезанието

Днес се състоя официалната пресконференция преди старта на Обиколката на България, която ще се проведе между 1 и 5 септември. В нея участие взеха президентът на Български колоездачен съюз Петър Бончев, генералният секретар на БКС Георги Бенчев, директорът на 63-та МКОБ Веселин Михайлов и главният спонсор Никола Треан, изпълнителен директор на „Аурубис”, който за 4-та поредна година осигурява много важна част от средствата за организиране на най-голямото колоездачно състезание в България.

Организаторите разясниха пред присъстващите журналисти пълните етапи и подробности относно организирането на състезанието.

Главен съдия от българска страна на Обиколката ще е Любослав Венков, а представителят на Международната колоездачна федерация /UCI/ ще бъде гостувалият няколко пъти на състезания в България Луис Лорейро /Португалия/, информира официалният сайт на състезанието.

Към момента отборите потвърдили участието си в състезанието със заявка са 24 /5 български, 5 континентални, 3 национални, 3 федерационни и 8 други/.

Патрон за втора поредна година ще бъде президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев, който се очаква да даде старта на състезанието на 1 септември в 09:30 часа пред Президентството.

На 31 август ще се проведе атрактивен пролог в центъра на София. Всички състезатели по серии ще правят обиколки на Катедралния храм Св. Александър Невски. Именно тогава ще бъдат разпределени лидерските фланелки, които ще облекат четиримата най-добри по категории.

В неделя на 1 септември на официалния старт те отново ще бъдат ритуално облечени от президента и до края на първи етап те ще ги носят до определянето на нови лидери.

Фланелките са 4 на брой:

Жълта – за лидер в генералното класиране

Зелена – за най-активен състезател

Бяла на червени точки – за най-добър катерач

Бяла – за най-добър млад състезател

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори