24-часов маратон по планинско колоездене ще се проведе на 31 август

Можете ли да карате велосипед 24 часа? Повечето от вас най-вероятно не знаят, защото не са се подлагали на подобно изпитание. Тук обаче идва добрата новина. Ако имате желание, можете да пробвате да го направите като се включите в 24-часов маратон по планинско колоездене. Състезанието, което е едно от най-големите в календара за планинско колоездене у нас, ще се проведе за седми път на 31 август.

Маратонът се организира от велоклуб „Крива спица“ и ще се проведе в горите над село Мътеница. Стартът е в 13 часа в последния ден на август, а финалът 24 часа по-късно. Трасето е дълго 11 километра, а победител ще бъде този, който направи най-много обиколки през деня и през нощта.

Желаещите да вземат участие във вълнуващото приключение обаче трябва да побързат и да се регистрират от следния линк: http://kriva.org/bg/24чМТБ_Регистрация Там ще видите какво е необходимо за участие в маратона, както и какви са таксите за участие. Състезанието ще има три категории – „Соло – индивидуално“, „Соло – отбори по двама“ и „Щафетен отбор“. При всяка има определени места за участници, които вече не са много, така че съветът ни е да побързате със записването.

Организаторите обещават страхотни награди за победителите. Освен това „24 часов маратон по планинско колоездене“ ще се присъедини и към благотворителната инициатива на „Шнайдер Електрик – Пловдив“ и „Зонта клуб Пловдив“ – „Use Your Legs“ / „Използвай краката си“. Велоклуб „Крива спица“ ще ‘дари’ изминатите от участниците в маратона километри на Фондация Шнайдер Електрик, която за всеки регистриран километър дарява средства на Зонта клуб Пловдив към проекта „Виждай ясно – живей щастливо“, за закупуване на рефрактометър за ранна диагностика на проблеми с очите на деца и за бебета, родени преждевременно, пише mtb-bg.com.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори