207-километров бревет „Капитан Петко войвода” на 29 март

 

На 29-ти март ще се проведе поредното предизвикателство от серията – 207-километровият бревет „Капитан Петко войвода”. Организатор на събитието този път са Българска федерация по туризъм и Колоклуб „Аида“ – Хасково.

Маршрутът е следният: Хасково – Черногорово – Мин.бани – Хасково – р-н Паничково – Перперек – Хасково, включващ 2100 м обща денивелация, а времето, за което трябва да бъде изминат – 13 часа и половина. Карта – http://www.openrunner.com/index.php?id=3348607

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/645186305561284/?fref=tck

Записване на участниците:

 Онлайн: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AiwlnOEPPleEdENUUmY3Q1hQSHVhbENaOFhVNXUyQVE#gid=0

Организаторът потвърждава заплащането на стартовата такса и попълва ARB номера на картотекираните участници. При групово записване на клубове, представител на тези клубове изпраща списък на участниците и превежда необходимата сума. За картотекирани участници клубовете могат да гарантират плащането на стартовата такса, а точната сума да се донесе преди старта. 

Регистрация на участниците:

Провежда се от 20 до 21 ч вечерта преди старта. Състои се от проверка на картотеката и извършените плащания, проверка на велосипеда, инструктаж и получаване на стартов пакет. По изключение се допуска явяване направо на старта, но само за картотекирани участници, предварително заплатили стартова такса и изпратили снимка на оборудваните според изискванията велосипед и ездач. 

Проверка на велосипеда:

 Проверява се състоянието на гумите, спирачките и фаровете, както и наличието на резервни гуми и помпа, преден и заден фар, отражателна жилетка и каска.

Стартова такса
6 лв. /4.50 лв./ до 5 дни преди старта. Стартов пакет – вечерта преди старта.
9 лв. /6 лв./ до 1 ден преди старта. Стартов пакет – на старта.
12 лв. /9 лв./ в деня на старта, след предварително записване. Стартов пакет – на старта.
* Намалението от 25% е за клубове – членове на БФТ или представени с 10 и повече участника
+2.50 лв. Добавка за велосипеден номер за 2014 г. за участници с актуална картотека
+4.50 лв. Добавка за годишна групова застраховка – за участници без застраховка
Възстановяване на стартовата такса при неучастие:
1. Неучастие, инициирано от организатора /напр. анулиране на старт/ – 100%
2. Неучастие, инициирано от участник: 
– 100%, ако неучастието е заявено до 5 дни преди старта, 
– 50%, ако неучастието е заявено до 60 часа преди старта.

Условия за участие: 
Регламент АСР, Член 2: “В тези бревети може да участва всеки рандоньор, който е член или не на някакъв клуб, дружество или федерация и има застраховка. Непълнолетни се приемат след като представят разрешение от родителите, което освобождава АСР и дружествата – организатори от отговорност, както и медицинско удостоверение за годност, издадено преди не повече от 6 месеца.“ 
Съгласно разпоредбите на БФТ и МФВС, медицинско удостоверение се изисква от всички участници.
Картотека на участниците. За вписване в картотеката са нужни: /1/ застраховка „Злополука” с минимално покритие от 1000 лв., /2/ медицинско /може и от личен лекар/, като се записва, че участникът е във физическо и психическо състояние да измине посочените дистанции, /3/ снимка паспортен формат. Картотекираните получават уникален номер, който се поставя на велосипеда, важи за цялата година и струва 2.50 лв. Данните на всеки картотекиран се публикуват в он-лайн картотеката.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори