2000 велосипедисти „умряха“ в Лондон в уникален протест

Уникална протестна акция направиха загрижени велосипедисти в Лондон. Около 2 хиляди души на колела се престориха на умрели и легнаха на улицата пред централата на Администрацията на транспорта в града в демонстрация на борбата им срещу опасните пътни условия.

Конкретната причина за протеста бе смъртта на шестима колоездачи в последните 2 седмици. Акцията, наречена „die-in“, бе организирана единствено през Facebook и чрез флаери, но събра доста хора, които отправиха посланието си, а именно – че искат по-добра и безопасна велосипедна инфраструктура.

Събралите се колоездачи легнаха на земята за 15 минути, преструвайки се на мъртви, а в това време бяха прочетени имената на пешеходци и велосипедисти, убити в инциденти по лондонските пътища. Бе четена поезия, слушана музика, а реч отправи майка на малко момиченце, убито след удар от тир преди 2 години в Бирмингам, информира Cycling Weekly.

„Ние надграждаме от работата на други кампании и го показваме на Транспортната администрация. Спрете да убивате колоездачи е само хаплив призив. Това афектира върху всички, независимо дали те ходят пеша, карат колело или автомобил, пътищата трябва да бъдат безопасни за всички, които ги използват“, казва един от организаторите на акцията.

Още снимки можете да видите тук: http://throughbenslens.co.uk/blog/tfl-cycle-die-protest/

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори