1 юни ще бъде специален за децата в Дряново

 

Тази година Денят на детето, 1 юни, ще бъде по-щастлив за 70 деца в неравностойно положение от Община Дряново. Те ще получат като подарък велосипед, дарен и отремонтиран в кампанията “Колело за смет, за дете велосипед”.

Само за няколко седмици стотици добри хора от цяла България и отвъд се отзоваха на призива ни и дариха свои велосипеди, които не използват, за добрата кауза. Те ги доставиха до пунктовете за събиране и съхранение на велосипеди или за своя сметка ги изпратиха по куриер. Много доброжелатели допринесоха с още резервни части и дори дариха каски за част от децата.

Ето какво още споделят организаторите на събитието:

Ние от 1bike, Drag Bicycles и сдружение “МОГА Дряново” върнахме към живот велосипедите след нужните ремонт и подмяна на важни части, осигурени от Drag Bicycles. Някои от велосипедите бяха и изрисувани, за да зарадваме с нещо още по-лично децата.

Бяхме невероятно изненадани от огромното желание на хората да помогнат. Получихме толкова много обаждания и имейли, че в един момент се наложи да молим хората да запазят засега велосипедите си, защото сме стигнали нужната бройка за много кратък срок. Потърсихме подкрепа и от други компании, за да можем да се справим със задачата. Бихме искали да благодарим на ИКИС СЛ, че ни предоставиха напълно безвъзмездно микробус, с който да пренесем голяма част от велосипедите, както и на Aon Bulgaria и Speedy за това, че ни помогнаха да пренесем всички останали.
Изпитваме голяма радост от това с общи усилия да подарим щастие на децата. Вдъхнахме нов живот на старите велосипеди с частите, които DRAG нипредоставиха.

Церемонията по даряването на велосипедите организираме на 1 юни 2015 г. от 18:00 часа в двора на СОУ “Максим Райкович”, град Дряново. На всички деца, които досега не са се качвали на велосипед, ще покажем какви са тънкостите и ще направим няколко кръгчета с тях в двора на училището.

Бихме искали да благодарим за добрината на всички, които пожелаха да се включват в “Колело за смет, за дете велосипед” и така направиха възможна тази благотворителна акция.

 

1bike, Drag Bicycles и МОГА Дряново

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори