Франк спечели втория етап в САЩ, но не взе жълтата фланелка

Матиас Франк от отбора на ВМС се поздрави с успеха във втория етап на USA Pro Challenge. За негово съжаление обаче малко не му достигна да облечен жълтата фланелка за лидер в състезанието. Вместо него, това направи Лахлан Мортън от Garmin Sharp, който завърши втори в етапа.

Франк, Мортън и Лоусън Крадък от Bontrager се откъснаха от групата, а на изкачването 4 км преди финала Франк успя да се откъсне от другите двама, но все пак не достатъчно. В крайна сметка Мортън завърши на 3 секунди зад победителя в етапа, което му позволи да се изкачи на първо място в генералното класиране.

На него преди това бе Петер Саган (Cannondale), а словашкият шампион не даде лидерството без битката. Той атакува последното изкачване в компанията на Тиджей ван Гардерен (ВМС) като двойката изпревари Крадък в последните километри, а Саган без проблеми взе третото място в етапа.

В класирането Мортън води с 2 секунди пред Франк, който в първия етап завърши във втората група, която бе с 5 секунди изоставане. Саган пък е трети с 11 секунди пасив.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори