Тони Мартин победи Фрум в часовника, а британецът увеличи аванса си в класирането

Тони Мартин спечели индивидуалното бягане по часовник, което се проведе в 11-ия етап на Тур дьо Франс. Германецът от Omega Pharma-Quickstep показа, че се е възстановил от тежките наранявания, които получи в първия етап, и пресече финалната линия на 33-те километра в прочутия Монт-Сейнт-Мишел с време 36:29 минути. Втори остана другият фаворит в етапа Крис Фрум (Sky) на 12 секунди зад Мартин, а трети изненадващо е Томас Де Гендт (Vacansoleil-DCM) на 1:01.

Фрум обаче със сигурност няма да е недоволен от второто си място, тъй като то му позволи не само да запази аванса си в генералното класиране, а и да го увеличи. Британецът вече води на втория Алехандро Валверде (Movistar) с 3:25 минути, а трети е Бауке Молема на 3:27 минути.

Вижте класирането в топ 10:

klasi

Финалът на етапа бе доста драматичен, тъй като Фрум, който стартира последен от всички колоездачи, имаше по-добро време от Мартин и на двете междинни засичания, но в последните 11 километра загуби над 14 секунди и така остана втори.

Karta

„Имах ужасни последни 30 минути“, заяви победителят Мартин. „Не очаквах той да бъде толкова близо. Щастлив съм, че той загуби няколко секунди на финала. Няма значение, дали печелиш с една секунди или една минута, но е страхотно за мен да спечеля. Със сигурност етапът ми пасва по-добре отколкото на него, но видяхме, че той има невероятна сила и на скалите.“

Германецът завърши с очевидна болка, предизвикана от множеството рани по тялото му, с които той трябва да се справя още от първия етап. „Мисля, че бях ок днес, но ми трябва време за възстановяване. Прекарвам по час на ден в смяна на моите бандажи и имам болки през нощта, така че бе трудно да се възстановя“, разказа Мартин.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори