Смели велосипедисти спасиха момиче от отвличане

Велосипедът много често може да бъде по-бързо превозно средство от автомобила, а тази история от Пенсилвания (САЩ) ни доказва това по един страхотен начин.

Двама тийнейджъри велосипедисти се превърнаха в героите на град Ланкастър, след като с помощта на своите колела успяха да спасят малко момиче от отвличане след 15-минутно преследване с автомобила на отвлеклия детето.

5-годишната Жоселин Рохас си играела в двора на къщата, когато изчезва в четвъртък следобед.

Властите смятат, че тя е отвлечена от човек, който я привлича към себе си като й предлага сладолед. След безуспешно търсене от съседите и полицията, 15-годишният Темар Богс и негов приятел решават да тръгнат с велосипедите си в търсене на изчезналото момиче.

На около километър разстояние те забелязват момичето в кола, но шофьорът успява да им се изплъзне. Двамата тийнейджъри преследват предполагаемия похитител с велосипедите си в продължение на 15 минути с бясно биещи сърца. Когато шофьорът разбира, че момчетата го следят, се отказал и освободил момичето. „Той спря в края на хълма и пусна момичето от колата си, а тя се затича към мен и ми каза, че има нужда от майка си“, разказва Темар.

„Той е нашият герой. Просто не можем да кажем друго”, описват случилото се роднини и съседи на отвлеченото момиче.

Въпреки че заподозреният остава на свобода, той се издирва от полицията, а Темар се чувства щастлив, че все пак той и приятелят му са успели да намерят Жоселин. „Чувствам, че направих нещо много значимо днес“, коментира велосипедистът.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори