Предизвикателен маршрут за Tour de France 2018

21 етапа, два часовника, три тежки планински финала и Alp d'Huez

Маршрутът за Tour de France 2018 бе обявен на церемония в Париж. Организаторите от ASO решиха да продължат смесицата между традиция и иновация и продължават опита си да направят по-трудна задачата на Sky и Крис Фрум да доминират в най-известното колоездачно състезание в света.

Тура догодина ще включва отборен часовник в третия етап, секции с павета от Париж-Рубе, финал на легендарното изкачване Alpe d’Huez и финален планински етап в Пиренеите преди хълмист индивидуален часовник да определи победителя в крайното класиране.

Обиколката на Франция ще стартира на 7 юли – седмицата по-късно от обикновеното заради Световното първенство по футбол в Русия. Финалът пък ще бъде в Париж на 29 юли, неделя с традиционния вечерен етап по Шанз Елизе. Първият планински етап ще бъде в 10-ия като преди това битката ще е главно между спринтьорите и шанс за откъснали се групи.

Крис Фрум, Тибо Пино, Саймън Йейтс, Наиро Кинтана, Уорън Баргюл, Ромейн Барде, Алберто Контадор, Насер Буани и Арно Демар бяха сред 4-хилядите зрители на презентацията в Париж.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори