Порт отново покори Вилунга, Импи е новият лидер

За пета поредна година Ричи Порт (BMC) спечели етапа на Тour Down Under до Вилунга Хил. Той обаче пропусна да грабне лидерската фланелка, която стана притежание на Дарил Импи (Mitchelton Scott) след късна атака, донесла му второто място в етапа.

Порт пречупи конкуренцията с две мощни атаку по изкачването, но в края Импи съумя да преодолее няколко претендента и да финишира само на 8 секунди зад Порт. Топ 3 допъни Йелте Слагтер (Dimension Data), който така си осигури и третото място в генералното класиране. Досегашният лидер Петер Саган очаквано не се справи с изкачванията и още в ранните им етапи изостана и така сложи край на надеждите си за генералното класиране.

Етапът се оживи, след като от EF-Education First повишиха темпото преди последното изкачване и така разкъсаха пелотона. BMC обаче се справи и при 1,8 км преди финала Порт атакува за първи път. С него бе и съотборникът на Саган Джей Маккарти, който имаше реален шанс да грабне лидерската фланелка. Втората атака на Порт обаче се оказа непосилна за него.

В същото време Импи свърши отлична работа като прихвана няколко от тези пред себе си и в крайна сметка акцията му донесе и лидерското трико. Очакванията са той да задържи фланелката и след последния етап в неделя, който по всяка вероятност ще се реши от спринтьорите.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори