Петер Саган ще кара за отбора на Фернандо Алонсо през 2015?

 

Петер Саган (Cannondale) вече е подписал договор с отбора на Фернандо Алонсо за 2015 и 2016 година, твърди италианският сайт Tutto Bici.

24-годишният словак стартира сезона с второ място в крайното класиране на Тour de San Luis, а според изданието вече е решил и бъдещето си като се е съгласил да бъде лидер на отбора на Алонсо, който ще стартира своето съществуване през следващата година.

В предишните месеци се смяташе, че испанецът иска да привлече своя приятел Алберто Контадор в отбора, но явно е променил плановете си. Самият Саган пък призна в интервю през декември, че има оферти от Алонсо и от други тимове.

Звездата от Формула 1 назначи легендарния Паоло Бетини начело на своя отбор, а италианецът вече е провел среща с мениджъра на Алонсо Луис Гарсия Абад, за да обсъдят дебютния сезон. Според изданието, Бетини вече се е споразумял със Саган, който ще получава по 3.3 милиона евро на година.

Със сигурност обаче няма да разберем официално, дали сделката е факт поне до 1 август. По разпоредбите на UCI, отборите нямат право да обявяват споразумения с нови колоездачи преди това.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори