Още подробности около „Байканджии 2015“ – гр. Априлци

11102753_835325233220630_7664860246761622288_n

Наскоро организаторите на обиколката на гр. Априлци „Байканджии 2015“ – “Младежки клуб по пешеходен и велотуризъм” и Тур клуб “РеМарк” допълниха информацията за предствоящото на 23-ти май състезание в дисциплинта крос-кънтри.

На 23 май, 10 ч., площада на квартал Острец, град Априлци е стартът на първото състезание за планинско колоездене в Априлци. Може да се каже, че Априлци си е известно място за почивка в Балкана, всеки е чувал по нещо – за красивата гледка, хубавата ракия, китните къщи, празника на сланината или пътеката към хижа Тъжа. Сега е време да откриете и още една черта от Априлския характер – прекрасните условия за каране на колело:)

„Младежки клуб по пешеходен и вело туризъм“ и Тур клуб „Ремарк“ ви канят да се включите във велообиколката, която ще ви заведе из стари незнайни махали като Пиперите и Щърбаните, ще ви покаже гледката към върховете Ботев и Купените, ще ви срещне с местните овчари и така 35 km…Е, разбира се, ще има баири за качване и за спускане, малко камъни, малко кал, малко асфалт – за всеки вкус по нещо! Състезанието е подходящо и за начинаещи любители на планинското колоездене.

От вчера започна регистрацията за състезанието – на следния адрес.

Можете да заплатите такса участие (предварително: за лица до 16 г.- 5 лева, над 16 г. – 8 лева; в деня на състезанието – съответно 8/13 лв.): 
– в магазин Outsider в град София (предварително);
– в магазин „Хемус-Троян“ в град Троян (предварително);
– в ресторант „Русалка“ в град Априлци, кв. Острец (предварително);
-по банков път (предварително) – Банкова сметка – Тур клуб РеМарк, ОББ кл. Троян, IBAN BG86UBBS78281010292112, BIC UBBSBGSF., основание за плащане: Такса-участие за велосъстезание;
– на място до 9ч. на 23 май.

Заплащайки таксата, не само си подарявате приятни емоции, но и подпомагате развитието на устойчив и екологичен вид туризъм, който не пречи на природата. Състезанието ще бъде напълно природосъобразно: без – отпадъци и пластмаса за еднократна употреба; със – здравословна храна на пунктовете и устойчива маркировка

Програмата:
23 май /събота/:
8:30-9:30 – Раздаване на състезателни номера
10:00 – Старт – площада на квартал Острец
16:00 – Награждаване
20:00 – Купон на басейна на х-л Тихият кът и много изненади

24 май /неделя/: Посещение на девическия манастир „Св. Троица“ в кв. Ново село /екскурзоводска беседа/ и провеждане  на поход /пешеходен/ до Видимското пръскало – за участниците и гостите на състезанието.

Карта на маршрута:

center_temp

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори