Обиколката на Пекин започна с етапен успех за Тор Хусховд

Последното състезание от Световния тур за 2013 година – Обиколката на Пекин започна, а първият етапен победител се казва Тор Хусховд (BMC).

Бившият световен шампион показа, че в края на сезона се намира в отлична форма и с финален спринт взе първото място, а с това и лидерската фланелка.

В края на дългия 190.5 км етап от Шуни до Хуаиру, Хусховд се позиционира перфектно и се изстреля през купа от колоездачи в групата. Втори остана Лука Мезгец от Argos Shimano, следван от Николас Маес (Omega Pharma-Quick Step). Направилите ранна атака Алесандро Петаки и Майкъл Матюс трябваше да се задоволят с четвърто и пето място.

„Това бе добра победа“, заяви доволният Хусховд след това. „Изненадах себе си, тъй като имах тежки няколко седмици след световното относно мотивация. Все пак тренирах и трябваше да го направя. Да спечеля тук, не можеше да бъде по-добре. ВМС свърши страхотна работа днес и после зависеше от мен да направя добър спринт. Получи се перфектно.“

снимка: Betinni Photo

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори