Мартин с етапна победа, Фрум героично запази жълтата фланелка

Ирландецът Дан Мартин от тима на Garmin-Sharp спечели деветия етап на Тур дьо Франс, а лидерът Крис Фрум запази жълтата си фланелка след героично представяне по дългото 165.5 километра трасе от Сейнт-Жирон до Банерс-дьо-Бигор.

Мартин завоюва първата си етапна победа, след като във финалния спринт изпревари датчанина Якоб Фуглсанг (Astana).

Героят на деня обаче бе Фрум, който в последните 130 километра трябваше да се справя в ситуация на тотална изолация, тъй като всичките му съотборници, включително и вторият от вчера Ричи Порт, изостанаха назад в основната група.

Фрум обаче се справи с натиска върху себе си, включително от отборите на Алберто Контадор и Алехандро Валверде съответно Saxo-Tinkoff и Movistar. Британецът завърши спокойно в основната група от колоездачи, водена от младия поляк Михаел Квятковски, на 20 секунди зад водещото дуо Мартин и Фуглсанг.

След лошия ден на Порт, Валверде се изкачи на второ място в генералното класиране, на 1 минута и 25 секунди зад Фрум. Холандците Бауке Молема и Лауренс Тен Дам от Belkin са трети и четвърти, съответно на 1:44 и 1:50 минути зад водача.

Големият съперник на Фрум – Алберто Контадор е шести на 1:51, а победителят в етапа Мартин се изкачи до осмата позиция с пасив от 2:28.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори