Как завърши третият сезон на Черноморска колоездачна лига

Последният, 11-и, кръг от Черноморска колоездачна лига „Спринт” само узакони очакваните победители в третия сезон. Финалът на веригата беше за „Купа Слънчев бряг” в едноименния курорт. 

При момчетата младша възраст /10-11 г./ Габриел Грозев от „Загорец 1880” /НЗ/ блесна с класа над конкуренцията и спечели всичките 11 старта. Преслав Балабанов от „Несебър” финишира втори в послмедното състезание, но ликува като първенец в генералното класиране при момчетата старша възраст /12-13 г./ При юношите младша възраст /14-15 г./ Ясен Александров от „Варна” ликвидира безапелационно теоретическата възможност да бъде изместен от върха, като грабна „Купа Слънчев бряг”, а с това и крайната победа.

Велосипеди „Спринт” формираха основния награден фонд на веригата, като зарадваха първите трима в отделните възрастови групи с ваучери на стойност 2000 лв. Освен купи и медали за призьорите, 30 най-добри колоездачи във всеки от 11-те старта получиха предметни награди под формата на най-необходими пособия за колоезденето. Организаторите от КК „Несебър” начело с мениджъра Георги Енчев ще дадат в четвъртък, 8 октомври, пресконференция в Бургас, на която ще направят равносметка на изминалия сезон и ще очертаят плановете си за новия. 

 

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори