Кавендиш с първа етапна победа в тазгодишния Тур дьо Франс

Британецът Марк Кавендиш записа първата си етапна победа на тазгодишния Тур дьо Франс, след като бе най-бърз във финалния спринт на петия етап до Марсилия, който бе с разстояние 228.5 км. По този начин Кавендиш, който е един от фаворитите в това издание на Тура, спечели общо 24-ата си победа на легендарното състезание.

В заключителните моменти на етапа спринтьорът на Omega Pharma-Quick Stepуспя да се измъкне от участие в две големи падания и с отличен финален спринт изпревари бившия си съотборник – норвежеца Едвалд Боасон-Хаген (Sky), носителя на зелената фланелка Петер Саган (Cannondale) и германеца Андре Грайпел (Lotto-Belisol).

Водачът в класирането Саймън Геранс (Orica-Green Edge) завърши безпроблемно в основната група и запази жълтата фланелка.

„Много съм щастлив, че спечелих и се надявам, че това ще ми даде тласък за още“, заяви Кавендиш. „Беше малко неприятно, но обикновено не печеля до петия етап така или иначе, така че не бе прекалено сериозно.“

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори