Ерик Барон и рекордът за най-висока скорост с велосипед

Може и да сте попадали на видеото, в което Ерик Барон се спуска стремглаво, достигайки скорост от 138 мили в час (222.22 км/ч!) с планински велосипед, при което му се чупи вилката.

Този инцидент, който почти му отне живота, се предполагаше, че ще бъде неговият последен опит за скоростен рекорд, но след повече от десетилетие в „пенсия“, Барон се върна на велосипеда си през 2012 година, за да разбие собствения си рекорд за най-бързата скорост на сняг. Според сайта на 52-годишния Ерик, той все още държи световните рекорди за най-голяма скорост на спускане в планинското колоездене на сняг, но все пак всеки рекорд се предполага, че може да бъде надминат, нали?

Ерик е имал поредица от велосипеди, специално подготвени да издържат на скорост над 130 мили в час, обаче последният му велосипед изглежда наистина екстремно. Със своите компоненти, специално изработени въглеродни аеро капли Mavic, този планински велосипед трябва да му помогне да се придвижва с абсурдна скорост.

Като домакин на Barone Speed Week от 6 до 13 април 2013 във френския ски курорт Les Arcs, Барон се включи в опитите да се подобрят световните рекорди за скорост в ски, моноски, сноуборд, планинско колоездене. Това е точно мястото, където през 2012 г. Ерик постави колоездачния си рекорд си на сняг от 222.22 км/ч или 138 мили/час, който все още остава ненадминат.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори