В „Цар Симеон“ замениха провалената колоездачната обиколка на България с контролни тестове

Ръководството на пловдивския велоклуб „Цар Симеон“ замени проваленото участие в нестартиралата 64-та Международната колоездачната обиколка на България, с поредица от специализирани контролни тестове на всички състезатели от представителния мъжки и младежки отбор. Главният треньор на „царистите“ Петър Павлов искал в обстановка, близка до състезателната да натоварва своите бегачи, за да не се получи срив в спортната им форма, заради проваления роден тур.

 Така опитният спец смятал да провери функционалното състояние най-вече на новопривлечения  наскоро 19-годишен колоездач от КК „Печенеги“ (Пз) Станислав Кръстев, на другото ново попълнение  от „Велоцентър – Плевен“  –  Светлин Дунчев, както и на титулярите  – капитана и лидер на клуба Пламен Димов, Светослав Недев и юношеските национали Нако Георгиев и Велизар Фурлански.

„Всички момчета са много сериозни в тренировките и проявяват голямо старание и желание. Разбира се много страдат, че се провали Обиколката на България, защото горяха от амбиции за успешно представяне, а и бяха добре подготвени за това много важно състезание. Новите момчета бързо се сработват останалите от отбора. Разбира се, трябва им още малко време да се адаптират напълно, но се надявам с общи усилия – наши  и на момчетата от отбора това да стане по-бързо”, коментира главният треньор на „царистите“ Петър Павлов.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори